Ons ventje is al een hele vent!

Het is al een hele tijd geleden dat ik jullie heb laten weten hoe het met Marijn gaat. Dus hier komt een heel verhaal:

Marijn is intussen alweer 1 jaar en 10 maanden oud. Nog even en we vieren zijn tweede verjaardag. Hij is nu ongeveer 13 kilo en ik schat 87 cm. In september gaan we naar het consultatieburo dus dan weten we het precies.

Praten:

Marijn kletst de oren van ons hoofd. Iedere dag kent hij weer nieuwe woordjes en hij leert ze lang niet allemaal van ons. Hij pikt veel op van de tv en het kdv. Vorige week nog verbaasde hij ons door ineens “broccoli” te roepen tijdens het eten daarvan. Hij spreekt ook steeds vaker 2 of zelfs 3 woorden achter elkaar, het begint op zinnen te lijken.
Heel veel woorden zijn duidelijk te verstaan, maar soms is het wat lastiger. Zo is “eps” een schep, “taas” is staan, “paas” is pindakaas, “oppuh” is lamp en “aigo” is Michael of Diego.
Hij weet nu dat papa en mama ook namen hebben en kent deze ook, net als zijn eigen naam (mehij).

Eten

Het eten van Marijn gaat wisselend, zoals waarschijnlijk bij alle kinderen. Hij kan alles eten en krijgt ook nog maar zelden krampjes van eten. Hij lust ook heel erg veel,, maar er zijn periodes dat hij liever moeilijk doet dan eet. Het allerlekkerst vindt hij pasta, mie of frietjes. Vlees of vis vindt hij ook lekker, maar groenten en aardappelen wil hij nog wel eens laten liggen. Als hij zijn groenten opeet krijgt hij van ons een groot applaus, dat is vaak voldoende om hem de groenten te laten opeten.
Brood vindt Marijn ook lekker, al probeert hij nog steeds de korstjes te laten liggen De regel is geen nieuwe boterham voordat je korstjes op zijn. Het komt dan ook regelmatig voor dat hij erge honger heeft.
Een aantal weken geleden had hij ’s morgens niks van zijn brood gegeten. Bij het kdv had hij de schade ingehaald door het fruit bij zijn buren weg te halen en dat ook op te eten.
Snoep eet hij zelden Heel af en toe krijgt hij een spekje in een winkel of een ijsje als het warm weer is. Koekjes en rozijnen vindt hij ook lekker, dus dan houden we het daarbij.
We zijn druk bezig om Marijn met een “grote jongens” beker te laten drinken. Hij kan het al goed, maar is te lomp. Hij gaat op de onderkant van de beker kijken (terwijl deze vol is) probeert of het drinken sneller gaat als je de beker schuiner houdt en zodra hij is afgeleid vergeet hij dat hij een beker vast heeft. Er wordt hier heel wat sap opgepoetst. We gaan vanaf nu alleen nog maar een gewone beker geven. Het zal een week knoeien worden, maar daarna heeft hij het vast door.

Reflux:

De reflux van Marijn is zo goed als over. Toch merk je dat zijn maagklep een zwakke plek blijft. Als hij heel verkouden is of niet in zijn hum is, dan spuugt hij soms nog wel een klein beetje. Dat is altijd na het drinken van een volle beker sap, tijdens het laten van een megaboer. Dit komt hooguit 1 x per maand voor, dus we kunnen zeggen dat hij over de reflux heen is gegroeid.

Tandjes:

Het krijgen van tandjes doet Marijn nog steeds op eigen tempo. Hij heeft nu in 8 maanden tijd 4 kiezen en 8 tandjes gekregen en er zijn nog 3 tandjes onderweg. Hij heeft er soms flink last van, maar het is te doen. (voor ons).

Binnenkort zal ik nog meer schrijven over onze grote kleine jongen.

Birgit

Ik ben Birgit, 39 jaar jong en getrouwd met Bob. Stay at home mom, maar dat is drukker dan het het klinkt. Creatief bezig zijn en boeken lezen zijn mijn grootste hobbies.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie