Time flies, nog 3144 uur te gaan

time fliesNog 131 dagen en dan vertrekken wij met ons gezin naar Amerika, dat zijn nog 3144 uren. Dat klinkt nog ver weg, maar de tijd vliegt voorbij. Zeker nu er veel geregeld moet worden komen we soms tijd te kort. De meeste zaken zijn in werking gesteld, maar nog altijd is niet alles verwerkt in “HET” systeem. Een aantal zaken moeten nog wachten, waaronder het regelen van onze bezichtigingsreis. Die bezichtigingsreis willen we maken over 93 dagen, dat klinkt al een stuk minder ver weg. Tijdens de bezichtigingsreis van 6 dagen gaan we op zoek naar een huis, brengen we een bezoek aan de nieuwe school en werk, regelen we onze bankzaken, gaan we op de koffie bij onze mede-expats die er dan al wonen en gaan we op een kleine verkenningstocht door de omgeving. De reis zelf hoeven we niet te regelen, het hotel wel. Maar, daar komt hij weer, dat kan pas als alles juist is verwerkt in het systeem. Opvang voor de kinderen is gelukkig al wel geregeld, die gaan niet mee op deze korte reis. Oma Antoinette komt in huis bij ons en lieve mensen uit onze omgeving zullen haar helpen.

De Engelse les van Marijn is in gang gezet en de eerste twee lessen heeft hij achter de rug. Het bedrijf Edufax heeft het allemaal perfect geregeld. Zij gaan ook de Nederlandse lessen verzorgen en daar hebben we alle vertrouwen in. Op 4 juni hebben we bij dit bedrijf een gesprek over onze tijd in Amerika en hoe we alles het beste aan kunnen pakken. We hebben al een lijstje met vragen gestuurd, die gaan we dan bespreken.

De Engelse les voor mijzelf is aangevraagd en goed gekeurd. Zeer verrast door de snelle afhandeling opende ik enthousiast de email. Maar mijn enthousiasme is snel minder geworden. De dichtstbijzijnde locatie voor de lessen is in Arnhem. En dat is niet realiseerbaar gezien de reistijd die dat met zich meebrengt. Mijn Engels is gelukkig goed genoeg om mee vooruit te kunnen in Amerika, maar een opfriscursus had ik erg fijn gevonden. En kom ik toch in de problemen met de taal, dan kan Marijn mij na een half jaar prima helpen!
Al veel geregeld, maar toch nog heel wat punten af te handelen.
Nog 3143,5 uren….

 

Birgit

Ik ben Birgit, 39 jaar jong en getrouwd met Bob. Stay at home mom, maar dat is drukker dan het het klinkt. Creatief bezig zijn en boeken lezen zijn mijn grootste hobbies.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie