Roergebakken spekreepjes met broccoli
Ik houd niet zo van koken, uren in de keuken staan is aan mij niet besteed. Ik probeer daarom graag makkelijke recepten uit. Deze week heb ik onderstaand recept uitgeprobeerd. Wij vonden het erg lekker en het is makkelijk uit te breiden met andere ingrediënten:
Hoofdgerecht voor 4 personen
- 400 g speklapjes (zonder zwoerd), in dunne reepjes
- 1 eetl. vleeskruiden
- 1 eetl. olie
- zout en (versgemalen) peper
- 300 g mienestjes
- 2 à 4 eetl. oestersaus of ketjap
- 400 g broccoli
Bereiden:
Vermeng de reepjes spek met de vleeskruiden en olie. Breng twee pannen met ruim water en zout aan de kook. Roerbak de spekreepjes in een wok in een paar minuten aan alle kanten bruin. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud water af. Voeg de oestersaus of ketjap aan de spekreepjes toe en schep de mie erdoor. Laat nog een paar minuten doorwarmen. Breng eventueel op smaak met peper. Kook ondertussen de broccoli in het gezouten water in circa 2 minuten knapperig groen en giet ze af. Serveer de mie met de broccoli.
Smakelijk eten!