Melk is goed voor elk! Of toch niet…

koemelk-en-koemelkallergie-specialVanaf de eerste dag dat Marijn geboren is heeft hij last van zijn darmen. De eerste maanden waren een hel en dat werd pas minder toen Marijn koemelkvrije voeding kreeg. Vanaf dat hij 1 jaar was hebben we koemelk weer langzaam geïntroduceerd in zijn voeding en met veel moeite is dat “goed” gekomen. Hij krijste geen uren per dag meer, sliep redelijk goed en had geen eczeem. De koemelkallergie was voorbij. Toch zijn zijn darmen altijd een zwakke plek gebleven. Als zijn weerstand verminderd, als hij moe is, als hij gespannen is, als hij het druk heeft of als hij verdrietig is, krijgt hij altijd buikpijn en dan vooral ’s avonds laat en ’s nachts. Bob en ik hebben ons al eens afgevraagd of hij misschien toch weer last had van de koemelk, maar hebben dat naast ons neergelegd omdat hij niet iedere dag buikpijn had en verder geen symptomen had.
Sinds december klaagt Marijn ook regelmatig over hoofdpijn. We hebben dat een aantal maanden afgewacht omdat hij ook bijna constant verkouden was. Wel hebben we regelmatig zijn oren laten controleren om te kijken of de pijn daar vandaan kwam. Nu het ziekteseizoen voorbij is en hij nog steeds klaagde over hoofdpijn, heb ik een afspraak gemaakt bij de fysiotherapeute waar ik zelf altijd heen ga. Zij heeft gekeken of zijn houding goed is en/of er iets anders niet goed zat. Zijn houding is goed, maar ze vond zijn spieren in de hoge rug en nek gespannen. Ze heeft hem behandeld en ons aangeraden om naar een osteopaat te gaan, omdat ze vermoedde dat er een nekwervel niet helemaal goed zat.
Afgelopen woensdag waren we bij osteopaat Maaike en zij heeft Marijn onderzocht en behandeld. Er zat spanning op zijn darmen en een nekwervel zat niet helemaal goed. De nekwervel die via zenuwen in verbinding staat met de darmen. Haar conclusie is dat de koemelk toch weerstand oproept bij het lichaam van Marijn, maar dat het geen ernstige allergische reacties geeft. Thuis gekomen hebben Bob en ik besloten om flink te gaan minderen met koemelk om te kijken of dat hem helpt om zich beter te voelen. We hebben nu sojamelk met smaakje en eten geen vla of yoghurt meer als toetje. Helemaal koemelkvrij lijkt niet nodig, maar door de melk en andere zuivel zoveel mogelijk te beperken hopen we dat Marijn weer snel lekker in zijn vel zit.
Hij heeft in ieder geval sinds we bij de fysiotherapie zijn geweest minder hoofdpijn en hij zegt zelf dat zijn buik al fijner aanvoelt.

 

 

Birgit

Ik ben Birgit, 39 jaar jong en getrouwd met Bob. Stay at home mom, maar dat is drukker dan het het klinkt. Creatief bezig zijn en boeken lezen zijn mijn grootste hobbies.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie