Gezond

Al jaren trek ik me niet al te veel aan van wat mensen over mij zeggen of van wat ik lees of zie in de media. Ik zeg niet dat het me koud laat, maar ik kan het vrij snel naast me neerleggen. Wat ik niet naast me neer kan leggen zijn de stemmetjes in mijn hoofd. Dat stemmetje dat zegt “Vind je nu zelf ook niet dat je te oud bent om zo’n skinny broek te dragen?”, “Midden op de dag op de bank liggen om tv te kijken, ben je nou helemaal gek geworden!” of “Zou je niet eens wat gezonder gaan eten.”
Nu moet je niet denken dat ik schizofreen ben, dat ik ze niet allemaal op een rijtje heb, of lichtelijk aan het dementeren ben. Nee, je kunt het meer vergelijken met je geweten. Maar dan een geweten dat het leuk vindt om “typetjes te doen”.
Voor de mensen die de film “inside out” hebben gezien: zo dus!

Heel lastig zulke stemmetjes, je hebt het idee dat je de hele dag bespied wordt. En de laatste tijd is vooral het “gezonde typetje” erg actief. Overal lees of hoor je over gezond leven en dan met name eten. Je moet geen melk meer drinken, of toch wel. Je moet geen granen eten, geen gluten, geen suiker en geen zout. Je moet maar 3x per dag eten, of was 6x toch beter? Varkensvlees is niet goed, je kunt beter rundvlees eten. Tenzij het eigenlijk bedorven paardenvlees is, dan is het misschien toch beter om de verse worst te eten. En alhoewel ik me daar eigenlijk niks van aan WIL trekken, vindt dat stemmetje het te interessant om te laten gaan. En dus kijk ik net even wat langer naar de “paleo recepten” die op Pinterest voorbij komen en voel ik me iedere keer dat we pasta eten een beetje schuldig.

 

Maar vandaag heb ik dat stemmetje een halt toe geroepen. Ik ben bij de arts geweest en daar moest ik een vragenlijst invullen. Dat deed ik samen met de verpleegkundige, zij stelde de vragen en schreef mijn antwoorden op. Dan krijg je dus vragen als “Eet je veel suiker? Drink je vaak alcohol? Rook je? Kauw je op tabak? ( ja echt, die laatste vraag krijg ik hier standaard), “. Tja, wat is veel suiker of vaak alcohol? Ik kwam daarover in gesprek met haar en langzaam verdween het stemmetje in mijn hoofd, ik zag het bijbehorende figuurtje langzaam ineen krimpen tot het bijna verdwenen was. Want na dit gesprek en de uitslagen van wat testen kwam ik tot de conclusie, ik doe het heel goed!
Geen gezonde recepten of blogs over gezond leven meer voor mij. Gezond verstand, dat wordt de trend in 2016.

En als jullie me nu willen excuseren dan ga ik een Mars eten. Een mini, dat dan weer wel…

Birgit

Ik ben Birgit, 39 jaar jong en getrouwd met Bob. Stay at home mom, maar dat is drukker dan het het klinkt. Creatief bezig zijn en boeken lezen zijn mijn grootste hobbies.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie