Dag 10,11,12, 25-29 juni, Cape Cod

Klik op de foto om te vergroten.

Klik op de foto om te vergroten.

De tiende dag van de vakantie hebben we gebruikt om uit te rusten. We hadden van de verhuurder van ons huisje een tip gekregen over een geweldig strand in de buurt. Hij had niet gelogen, het was prachtig. Er is een rivier/beek/plas water die bij dat strand de zee in gaat. De kinderen konden met hun bodyboards met de stroming meedrijven naar zee. Ze hebben zich prima vermaakt, terwijl wij op onze stoelen toekeken. Bij laagtij hebben we schelpen gezocht en gevonden! De schelpen zijn zoveel groter en mooier dan aan de westkust van Amerika.
De volgende dag zijn we naar Upper Cape Cod gereden. Bijna aan het einde van de Cape heb je Provincetown. De route naar Provincetown was prachtig, op het einde rijd je door de duinen. In Provincetown staat het Pelgrim monument. Een hele hoge toren die uitkijkt over de Cape. De toren is gebouwd tussen 1907 en 1910 ter nagedachtenis van de plek waar de

Klik op de foto om te vergroten.

pelgrims voor het eerst aan land kwamen en de plek waar de Mayflower overeenkomst is getekend. Want alhoewel de pelgrims een bestaan hebben opgebouwd in Plymouth, hebben ze eerst Cape Cod  verkend. Althans dat is het verhaal. In die tijd werd er niks opgeschreven, dus het is in de eerste 200 jaar vooral een verhaal van horen zeggen. De toren is 77 meter hoog en staat 107 meter boven zeeniveau. In de toren is geen lift en wij zijn helemaal naar boven gelopen met de trap! Het uitzicht van daarboven is prachtig. Na het bezichtigen van de toren en het bijbehorende museum zijn we terug gereden. We gingen als verrassing voor de jongens mini golven bij Pirates Cove.

Klik op de foto om te vergroten.

Een ontzettend leuk opgezette mini-golf baan met Piraten thema. We hebben ons daar nog een tijdje vermaakt alvorens terug te rijden naar Falmouth. Alweer een geweldige dag voorbij. De tijd vliegt voorbij als je op vakantie bent.

De laatste dag in Falmouth hebben we weer doorgebracht op het strand. Hetzelfde strand als de vorige keer, maar nu aan de andere kant van de duinen omdat het erg hard waaide. Achter de duinen, uit de wind was het heerlijk. Deze keer stroomde het water de andere kant op, weg van de zee dus. De jongens waren veel in het water te vinden. We hebben krabben gezien, vissen en zelfs een Horseshoe krab. Na het dagje strand hebben we de barbecue aangestoken en lekker gegeten samen. Onze dagen in Cape Cod waren heel ontspannen en ontzettend leuk.

 

Horshoe krab (Klik op de foto om te vergroten.)

Klik op de foto om te vergroten.

Uitzicht pelgrim monument (Klik op de foto om te vergroten.)

Birgit

Ik ben Birgit, 39 jaar jong en getrouwd met Bob. Stay at home mom, maar dat is drukker dan het het klinkt. Creatief bezig zijn en boeken lezen zijn mijn grootste hobbies.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie