Schatzoeken met Marijn

De aanwijzingAfgelopen zondag stond er op Kliknieuws een aankondiging dat de Udense spellenwinkel Goblin schatkaarten ging verstoppen in Uden. Als je deze schatkaart wist te vinden, dan kon je een leuk spel winnen. Uitdaging aangenomen!
Vanochtend vroeg stond er een nieuwe aanwijzing op de Facebookpagina van Goblin. Het bovenste bordje geeft aan dat het paaltje zich op knooppunt 6 bevindt, en die knooppunten kun je online terug vinden.

Kijk papa, dáár!We wisten dus waar we ongeveer moesten zijn, maar ja; dan moet je de schatkaart nog vinden! Nadat ik Marijn de bedoeling had uitgelegd was hij niet meer te houden: “Wij gaan schatzoeken!” Snel de boterhammen naar binnen, jas aan en onderweg dan maar. Snel naar knooppunt 6, Tijmen in de buggy en de heuvel op, op naar het paaltje. Oh wat was het spannend voor hem… Zoeken, zoeken, zoeken, maar eindelijk zag hij (met wat hulp) de buis verstopt in een boom: “Papaaaa, daar is ‘ie!

Hebbes!Ik kon nog net voorkomen dat onze kabouter weer voorover de berg afstuiterde, zo snel wilde hij naar de boom toe. Maar na wat rustig geklim en geklauter had hij dan zijn schatkaartbuis te pakken.

De schatkaart zat verstopt in een kartonnen ‘poster-buis’, mooi goudkleurig versierd voor de speciale touch: een echte schat dus! Natuurlijk wilde Marijn de buis daar al openen, maar dat was wat minder handig.
Het bewijs!

Boven bij het paaltje hadden we geen last van het onkruid, pikkers en de schuine helling. Even op de foto om te bewijzen dat we inderdaad op deze plek de schat gevonden hebben, en dan snel uitpakken. Marijn is verwend met een enorme lolly én een waardebon, in de vorm van een schatkaart, voor een leuk spel van Goblin. Maar ja, de Goblin is nog niet open om half negen ’s morgens dus weer snel naar huis.

De schat!Vanmiddag ging Marijn op pad om zijn gevonden schat in te leveren bij Anton Hopmans, de eigenaar van Goblin. In ruil voor het inleveren van de buis (de schatkaart wilde Marijn toch eigenlijk wel heel graag zelf houden) kreeg hij een leuk spelletje:
MimiQ. Dat laat zich het beste samenvatten als een soort kwartetten met gekke bekken trekken, garantie voor plezier dus!

Schatzoeken met Marijn, dat is echt heel erg leuk!

Bob

Ik ben de man van Birgit, papa van Marijn en Tijmen en sinds kort een dertiger. Ik werk voor de Koninklijke Luchtmacht, waar ik iets met veiligheid doe. Mijn werk heeft ons gezin naar de Verenigde Staten gebracht, waar wij in Californië wonen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie