“komt een vrouw bij de dokter”

Boeken die erg populair zijn en die ineens door iedereen gelezen worden, lees ik vaak pas een hele tijd erna. Ik vind het niet leuk om een boek te lezen terwijl er iedere dag wel ergens iets over te horen of lezen is. Een voorbeeld hiervan is “komt een vrouw bij de dokter” van Kluun. Het is al een hele tijd uit en zelfs al verfilmd, dus vond ik het nu tijd worden om het te lezen. Zoals ik had verwacht heb ik veel tissues nat gehuild tijdens het lezen. Ik huil al als Jip en Janneke heimwee hebben, dus je kunt je voorstellen hoe het gaat als ik lees over een klein meisje dat afscheid neemt van haar stervende moeder.
Het is een erg mooi boek en het leest erg makkelijk weg. Ik heb het in twee avonden uit gelezen. Ik ging zo op in het verhaal dat ik moeite had om het weg te leggen. Eenmaal helemaal uitgelezen wilde ik meer lezen, ik wilde weten hoe het verder ging. Kluun heeft het vervolg geschreven “de weduwnaar” en ook dat boek heb ik in twee avonden uitgelezen. Bij het eerste deel van het boek had ik nog wat tissues nodig, maar daarna was het vooral een leuk, grappig en mooi geschreven verhaal.

Kluun heeft nu “Haantjes” geschreven. Over een tijdje ga ik het kopen en lezen. Ik ben benieuwd of het net zo mooi geschreven is als zijn andere boeken.

Komt een vrouw bij de dokter is het schaamteloze verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt.

Komt een vrouw bij de dokter laat zien hoe je óók ziek kunt zijn. Tegelijkertijd is het een ode aan de liefde.

(www.kluun.nl)

 

Na de dood van zijn vrouw Carmen, dompelt Stijn zich onder in het uitgaansleven van Amsterdam en Ibiza. Aan rouwen komt hij nauwelijks toe. Tot hij met zijn dochtertje naar de andere kant van de wereld vertrekt, voor een rondreis in een gehuurde camper. Geconfronteerd met zichzelf – en met zijn dochter – begint Stijn zijn verlies te verwerken en gaat hij op zoek naar de betekenis van liefde.

De Weduwnaar gaat verder waar het spraakmakende debuut Komt een vrouw bij de dokter (230.000 exemplaren verkocht) eindigde. Geschreven in typische Kluun-stijl: direct, vol humor en bovenal nietsontziend.

(www.kluun.nl)

Birgit

Ik ben Birgit, 39 jaar jong en getrouwd met Bob. Stay at home mom, maar dat is drukker dan het het klinkt. Creatief bezig zijn en boeken lezen zijn mijn grootste hobbies.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie