Kapper

DSC_6401We hebben al heel wat mijlpalen gehad met Tijmen en vandaag hadden we de volgende. Zijn eerste bezoek aan de kapper. Het was erg hard nodig, met zijn haardracht kon hij zo meespelen in ” new kids turbo”.
Tijmen houdt er niet van als mensen aan hem zitten, vooral niet als vreemde mensen aan hem zitten. Dat in combinatie met het temperament van Tijmen kan zorgen voor vuurwerk.  Ik had me dan ook voorbereid op een grote uitdaging. De survivaltas was ingepakt met drinken, koekjes en doekjes. In de hoop hem enigszins af te kunnen leiden van het grote drama dat zich zou gaan voltrekken.
De binnenkomst begon zoals ik had verwacht, weg kruipen bij mama en zo hard mogelijk huilen zodra Sabien, de kapper, in de buurt kwam. Gelukkig was dit van korte duur en Sabien mocht al snel dichtbij komen. Intussen stuiterde Marijn alle kanten op, die vindt het leuk bij de kapper en is dol op Sabien.
De eerste fase van het avontuur was afgerond, we waren binnen, de jassen waren uit en er waren geen gewonden gevallen.
Op naar fase twee. Mama in de stoel met een schort voor, Tijmen op schoot met ook een schort om. Hij keek een beetje achterdochtig toen Sabien in de buurt kwam met een kam en even leek het erop dat hij zou gaan krijsen op de Tijmen manier. De “Tijmen-krijs” houdt in dat je je hoofd achterover gooit, je mond wijd open doet en dan met alle lucht die je in je longen hebt zo hard mogelijk krijst. Het is een “must” om daarbij rood aan te lopen. Als je daarbij ook nog bakken vol tranen kunt produceren, dan heb je de “Tijmen-krijs” onder de knie. Gelukkig kwam er geen krijs, het bleef bij achterdochtig kijken.
In eerste instantie probeerde hij de schaar te ontwijken door weg te duiken. Helaas voor Tijmen heeft Sabien daar geen boodschap aan, die is gewend aan het knippen bij kleine kindjes. Toen Tijmen zich daar eenmaal bij neer had gelegd ging het prima. Met de nodige afleiding met borstels, kammen en klemmen, is hij voor het eerst geknipt. Alle voorzorgsmaatregelen bleken niet nodig te zijn, hij heeft zich prima gedragen en hij heeft nu een mooi en stoer kapsel.
Deze beproeving hebben we prima doorstaan, wat zal de volgende zijn.
Je kunt van Tijmen veel zeggen, maar voorspelbaar is hij zeker niet…

Birgit

Ik ben Birgit, 39 jaar jong en getrouwd met Bob. Stay at home mom, maar dat is drukker dan het het klinkt. Creatief bezig zijn en boeken lezen zijn mijn grootste hobbies.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie