Rijstsalade
Geïnspireerd door een rijstsalade die mijn zwager en schoonzus hebben gemaakt voor ons, ben ik op zoek gegaan naar meer recepten voor rijstsalade. Ik heb een lekker en makkelijk recept gevonden, dat ook leuk is voor mensen met een kleiner budget. Wij eten het graag bij de barbecue, maar ook als avondeten met wat stokbrood erbij.
De ingrediënten die hieronder staan zijn, volgens het recept, voor 4 personen. Ik neem meestal de helft en dan kunnen wij er met z’n drieën ruim van eten.
- 400 g meergranen rijst
- 1 groentebouillonblokje
- 2 winterwortels, geschild (niet te groot)
- 1 blikje maïs (400g)
- 1 bos peterselie, fijngehakt (deze laat ik zelf achterwege)
- 200 g feta of andere kaas naar smaak, verbrokkeld (ik haal een groot blok feta en snijd dat zelf in blokjes)
- 3-4 eetl. olijfolie
- zout en (versgemalen) peper
Bereiden:
Kook de rijst in water met het bouillonblokje en giet af. Laat even uitstomen en daarna goed afkoelen. Rasp ondertussen de wortels grof. Giet de maïs af en vermeng dit met de wortelrasp, peterselie en kaas. Schep de afgekoelde rijst erdoor en breng de salade op smaak met olijfolie, zout en versgemalen peper.