Courgettebootjes gevuld met kaas
Vandaag had ik een nieuw recept uitgeprobeerd en het smaakte heerlijk!!! En daarom wil ik het graag met jullie delen:
Benodigdheden voor 4 personen:
– 2 courgettes
– olie of bakboter
– 1 ui, fijngehakt
– 100 gram kruidenroomkaas (of naturel, deze moet op smaak gemaakt worden met zout en peper)
– 8 plakjes ontbijtspek
– eventueel pijnboompitjes
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze voorzichtig uit met een lepel.
Snijd het vruchtvlees klein.
Verwarm de oven voor op 180 graden.Verwarm de olie of boter en fruit de ui goudbruin.
Voeg het courgettevruchtvlees toe en bak het kort mee.
Schep het ui-courgettemengsel in een schaaltje en vermeng het met de roomkaas.
Vul de uitgeholde courgettes met het mengsel.
Verdeel de spek en eventueel pijnboompitjes erover.
Leg de courgettes naast elkaar in een ovenschaal en bak de bootjes in ca. 20-25 minuten bruin en gaar.
Smakelijk eten!